Annonse


Kirken har kjøpt Gud

Det svenske selskapet Control Alt Delete har skaffet seg rettighetene til en rekke domenenavn, og kalles derfor gjerne internettpirater. Selskapet lever av å selge sine registrerte domenenavn.

Nå står for eksempel Wallenberg.com for tur; navnet er allerede ute på nettauksjon med et minste utbud på 50.000 kroner.

Auksjon på Gud
Forrige gang var det imidlertid gud.com det handlet om, og vinneren ble det lille IT-selskapet Solheim System i Gøteborg, forteller svenske Dagens IT.

Det første selskapet gjorde var å skjenke navnet til den svenske kirken. De er imidlertid ikke helt sikre på hvordan de kommer til å utnytte navnet, eller om de i det hele tatt vil ta det i bruk.

Annonse
Ikke monopol på Gud
– Den svenske kirken har ikke monopol på Gud og gudsbegrepet. Derfor er det mulig at navnet overhode ikke kommer til å bli brukt, sier Nils Nordung, strateg for elektronisk informasjon ved kirkens hovedkontor i Uppsala.

Han er heller ikke sikker på at de vil ta i bruk gud.com som e-post adresse.

– Nei, det ville være å degradere gudsbegrepet om man for eksempel ser for seg at jeg bruker «[email protected]» som min adresse, sier Nordung.

Gudmund Hernes var gud
I Norge har de styrende kretser ikke alltid vært like høytidelige i forhold til sitt gudsbegrep.

Blant annet hadde jo daværende kirkeminister Gudmund Hernes en adresse som fortalte all verden at det var han som var «[email protected]», altså Gud her i Norge.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse