E-handel (tegning)

Annonse


Norge best på e-handel

E-handel (tegning)

Undersøkelsen som er gjennomført av European Technology Observatory for EU og OECD viser at halvparten av alle bedrifter i Europa vil ha startet e-handel i løpet av året, melder Dagens Næringsliv.

Skandinavia leder
Norge er det eneste landet utenfor EU som ble tatt med i undersøkelsen som konkluderer med at Skandinavia leder utviklingen, og at Tyskland kommer til å overta Storbritannias plass i ledergruppen.

Flertallet av de spurte tror at såkalt kritisk masse vil bli oppnådd i 2001. Da vil netthandel bli normen “for enhver bedrift som ønsker å beholde konkurransekraft i et land, en region eller globalt”.

Annonse


Skuffet av markedet
Men undersøkelsen bekrefter at også det alle observatører har sett gjennom en rekke eksempler: Pionerene innen e-handel er blitt skuffet av markedet.

Bare i Norge har flere prosjekter pakket sammen, og gjennomgangsmelodien blant de som holder ut er at suksessen tar lenger tid enn ventet.

Eksplosjon i løsninger
Hovedutfordringen er i følge rapporten å få bedriftene til å ta en offensiv holdning til e-handel, i stedet for å la seg tvinge passivt inn i nyetableringer.

Rapporten som skal presenteres på CeBIT-messen i Hannover denne uken, dokumenterer en eksplosjon i etablering av e-handelsløsninger i 1997 og 1998, melder Dagens Næringsliv.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse