Gates, Bill NY2

Annonse


Gates lanserer billig nett

Gates, Bill NY2

Venus kalles operativsystemet, og prisene blir rimelige for kineserne sett i forhold til hva en vanlig computer koster. Man regner med at et fullt operativt Venus-system vil koste 1.500 yuan (ca 1.350 kroner), mens en kinesiskutviklet PC vil koste 10.000 yuan eller ca 8.900 kroner, skriver Wired News.

Kombinert med TV
Produktet blir billig fordi produsentene vil kunne kombinere en rudimentær PC, en nettleser og en VideoCD-spiller i en og samme boks. Systemet kan monteres på et fjernsynsapparat. TV-en brukes som skjerm for nettleseren. Dette vil gi mange millioner av kinesere adgang til Internett, hevder Bill Gates i Microsoft.

Per i dag finnes det 2 millioner kinesere som har Internett-tilgang så mulighetene for fortjeneste skulle være kolossale.

Annonse


Masse TV-er
Men om få kinesere har datautstyr, er det mange som har TV – hele 320 millioner familier. Derfor ble det vesentlig for Microsoft å utvikle et operativsystem som var kompatibelt med TV og VideoCD-spillere som også er populære i Folkerepublikken. Det finnes 40 millioner av disse spillerne.

Bill Gates regner med at Venus vil være klart for forbrukerne omtrent halvveis inn i 1999.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse