PowerMac

Annonse


PowerMac knuser PC

PowerMac

Det amerikanske databladet PC Magazine har testet den kraftigste Power Macintosh G3-maskinen og kommet med den oppsiktsvekkende konklusjonen.

Trakk det korteste strået
PC Magazine, det største amerikanske databladet, har tidligere testet nye, bærbare Mac-er og iMac-er. Som tidligere referert i ITavisen, har de ikke kunnet hamle opp med PC-ene.

Nå har bladet imidlertid testet en 400 MHz Apple Power Macintosh G3 mot en 450 MHz Pentium II Dell Dimension XPS R450. Her måtte PC-en trekke det korteste strået.

Annonse


Power Mac G3
Testmaskinen Apple Power Macintosh G3 var utstyrt med en 400 MHz G3-prosessor med 1MB andrenivå-cache (200 MHz), 128 MB SDRAM, grafikkortet ATI Rage 128 2-D/3-D med 16 MB SDRAM, 24X CD-ROM-stasjon og 9GB Ultra2 SCSI harddisk.

Photoshop-testen
PC Magazine kunne ikke bruke vanlige testprogrammer til å sammenlikne maskinene. I stedet brukte de fire applikasjoner som finnes for begge systemer:

Adobe Photoshop 5.02 er optimalisert for å kunne kjøre godt på begge plattformer, og i denne testen ble PC-en fullstendig utklasset. I gjennomsnitt kjørte Mac-en 12 av de 13 testene 35 prosent raskere!

FileMaker, Word og Quake
FileMaker Pro 4.01-testen var svært diskintensiv. I gjennomsnitt kjørte Mac-en de 3 testene 25 prosent raskere.

Microsoft Word er optimalisert for Wintel-baserte systemer. I gjennomsnitt kjørte PC-en de 2 testene 29 prosent raskere.

Quake-testene ble også vunnet av PC-en, men her var marginene små.

Godt konstruert sentralenhet
PC Magazine berømmer den nye Mac-en for ytelsen, og konstruksjonen av sentralenheten (med en slags dør med hengsler som åpnes uten plunder og skrutrekker).

Databladet er derimot misfornøyd med det skranglete tastaturet og den runde Apple-musa (samme som iMac), og at maskinen leveres uten diskettstasjon. PC Magazine tester nå G3 mot en Pentium III-maskin.