Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor og NetCom jubler

OSLO: Både NetCom og Telenor er svært lettet over at Post – og teletilsynets vedtak fikk en negativ innstilling fra teleforvaltningsrådet. Nå tror begge at Sene blir avvist av Samferdsesldepartementet.

mobil-duo
Etter at Post-og teletilsynet har avvist Telenor og NetComs anker gjentatte ganger, puster netteierne lettet ut etter dagens uttalelse fra teleforvaltningsrådet.

Parasitter og fløteskummere
– Det er veldig gledelig at teleforvaltningsrådet har kommet med en ny og fornuftig avgjørelse i saken, sier informasjonsdirektør i NetCom Per Bjørkum.

Bjørkum mener at Sense sitt forretningskonsept er parasitt virksomhet og vil ikke tjene langsiktig konkurranse.

– Det ville overhode ikke være rimelig om Sense skulle få fri adgang til NetComs nett, uten selv å investere en krone i nettutbygging, mens NetCom har investert flere milliarder kroner, sier Bjørkum

Tror på seier
Informasjonsdirektør i Telenor Mobil Elisabeth Hegg Gjølme gleder seg i likhet med Bjørkum over teleforvaltningsrådets innstilling.

– Vi synes det er spesielt viktig at rådet legger vekt på forutsigbarhet ved videre utbygging av infrastruktur, sier hun til ITavisen.

Både NetCom og Telenor tror at dette vil bli lagt til grunn i Samferdselsdepartementets endelige avgjørelse, og at Sense søknad blir forkastet.

Stikkord: Mobil