Hopp til navigasjon Hopp til innhold

ElTele investerer 50 mill

BERGEN: ElTele Vest AS skal investere 50 millioner kroner i ny infrastruktur i løpet av året. I tillegg vil det gå med en del millioner til å bygge ut stamnett og aksessnett i Bergen.

Det er adm. direktør Ivar Erstad i ElTele Vest AS som sier dette til ITavisen.

Haugesund – Bergen
Oppgraderingen av dagens radiolinjesamband på strekningen Haugesund – Bergen med en 200 kilometer lang høykapasitets fiberkabelforbindelse vil stikke av med storparten av beløpet.

Radiosambandet, som ble etablert i fjor sommer, skal fungere som backupløsning for det nye sambandet.

Første leveranse
Denne uken ble det klart at ABB Kabel får tildelt den første av i alt tre leveranser på fiberbasert sjøkabel på strekningen. Kontrakten har en verdi på rundt fem millioner kroner, inkludert legging av kabelen.

Eierne, Haugaland Kraft og Sunnhordland Kraftlag, skal finansiere rundt 35 millioner kroner av beløpet. Resten skal finansieres av ElTele Vest.

Trenger flere millioner
– Samarbeidet med BKK er så nytt at videre utbyggingsplaner i Bergensområdet ikke har kommet med på investeringsbudsjettet. Det er derfor rimelig å anta at etablering av et alternativt aksessnett i Vestlandets hovedstad vil kreve investeringer på ytterligere noen millioner kroner, sier markedssjef Jan Håland i ElTele Vest.

Stikkord: Mobil