Foto: Jørgen berner Ross

Annonse


25 mill. kr redder Sense

Foto: Jørgen berner Ross

Selv om Sense er på konkursens rand har ikke telegründer Tamburstuen gitt opp håpet. Målet er i første omgang å holde ut noen måneder til Samferdselsdepartementet tar en endelig avgjørelse om tilgang til Telenors mobilnett.

Videreføring
– Styret i Sense Communications International AS har innkalt til ekstraordinær generalforsamling torsdag 11.3.99, der det legges frem forslag til en videreføring av selskapet, basert på tilførsel av 25 millioner i frisk kapital fra aksjonærene.

Da ITavisen snakket med Tamburstuen i ettermiddag ga han inntrykk at møtet med Spal i Italia ga resultater.

Annonse
– Jeg er positiv og tror på en løsning, sier han til ITavisen.

Kreditorene avgjør
Nortel, som er Senses leverandør av hussentraler, har betydelige beløp utestående. Sense finansieringsløsning forutsetter at kreditorene aksepterer en 3 måneders betalingsutsettelse, og at konvertible lån gjøres om til aksjer.

De ansatte i Norge, Sverige, Danmark og Finland har også krav i form av ubetalt lønn i januar og februar.

For at arbeidere skal kunne dekkes av lønnsgarantiordningen, må selskapet være slått konkurs. Selv om de ansatte ikke har de største beløpene utestående er de sannsynligvis mer avhengige av utbetaling enn utstyrsleverandører.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse