Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Opera for Linux underveis

OSLO: Etter flere feilskjær ser det endelig ut til at Opera Software skal få ut Linux-versjonen av sin nettleser. Versjonen utvikles i samarbeid med Oslo-selskapet Troll Tech.

Linux og Opera

I 1997 prøvde Opera Software å stable på beina et samarbeidsprosjekt blant frivillige på Internett for å utvikle flere versjoner av sine nettleser, inkludert en versjon for Linux.

Det viste seg imidlertid at prosjektet ble for komplisert å organisere og at effektiviteten ble for lav. Derfor ble hele samarbeidsprosjektet lagt på hylla for et år siden.

Rammeverk fra Troll Tech
Nå har imidlertid Opera Software gått sammen med Oslo-selskapet Troll Tech om å utvikle en Linux-versjon. En demoversjon av denne ble vist på Linux World i California denne uken.

Troll Tech er et fem år gammelt selskap som har spesialisert seg på utviklingsverktøy. Selskapets rammeverk for applikasjonsutvikling med grafisk brukeregrensesnitt, Qt, er brukt for å overføre kildekode for Windows til kildekoden tilpasset Qt. I neste omgang vil Operas egne utviklere tilpasse basisfunksjonaliteten i nettleseren til Linux.

Selskapet regner med at Linux-versjonen av Opera vil være tilgjengelig i løpet av neste kvartal.