Arkiv

Annonse


Trygt å fly i år 2000

ArkivDommedagsprofetene har spådd om år 2.000 alt fra atomkrig til at mixmasteren din slutter å fungere. Et siste studie fra amerikanske myndigheter viser at situasjonen ikke er fult så svart.

Flykrasj
I likhet med datamaskiner, hender det at fly kollapser. Resultatet av å bruke et fly som krasjer, er som regel mer fatal en ved bruk av en PC. Derfor har de fleste dommedagsprofeter naturligvis advart på det sterkeste mot nettopp å befinne seg i luften på nyttårsaften.

En studie offentliggjort av det amerikanske budsjettbyrået, basert på en undersøkelse av 413 flyplasser i slutten av 1998.

2000-sinker
I underkanten av halvparten av respondentene hadde gjennomført mindre enn halvparten av de nødvendige justeringer, og mange hadde ikke noen omfattende 2000-program.

Undersøkelsen som dekket alt fra baggasje til aircondition hevder at de lett kan oppstå forsinkelser hvis manuelle systemer må tas i bruk istedenfor dataanlegget.

Nasjonal kontroll
Det amerikanske luftfartsverket – som ikke kontrollerer de ulike flyplassenes forberedelser – er sikker på at deres eget system vil fungere, også på nyttårsaften.

I følge rykter skal en av direktørene i luftfartsverket være så trygg på systemet, at han har kjøpt nyttårsbillett på den omtalte Concorde-ferden som skal få med seg nyttårsfeiringen i fem kontinenter!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse