Pentium III-brikke

Annonse


Vent med Pentium III

Pentium III-brikke

De amerikanske databladene har allerede testet de første PC-ene med den nye Pentium III-prosessoren. Amerikanske PC World oppdaget at maskiner med en 500 MHz Pentium III (PIII) gjennomsnittelig var 11 prosent raskere enn 450 MHz Pentium II (PII), og om lag 17 prosent raskere enn 400 MHz PII.

Vent til september
I tillegg til å ha høyere klokkefrekvens, forbedrer PIII-prosessoren multimediaytelsen ved hjelp av de 70 nye SSE-instruksjonene (SSE = Streaming SIMD (Single Instruction Multiple Data) Extensions).

Noen analytikere mener likevel at det lønner seg å vente i syv måneder med å oppgradere til PIII.

Annonse
Råskinnet Coppermine
I september kommer en ny PIII-prosessor med kodenavnet Coppermine, som ikke bare har en klokkefrekvens på 600 MHz, men som også inneholder andre banebrytende teknologier som forvandler PC-en til et råskinn.

I september (noen måneder forsinket), skal nemlig Intel også lansere brikkesettet Camino.

Cache, or not to cache?
Med unntak av SSE, er Pentium III-brikkene som debuterer denne uken til forveksling like Pentium II.

Coppermine vil imidlertid erstatte det 512 Kb store andrenivå-minnet (L2 cache) som sitter ved siden av prosessoren, med et innebygd 256 Kb minne. Selv om det integrerte minnet er mindre, vil det alene øke ytelsen med 5 – 10 prosent.

Superminne og AGPx4
Brikkesettet Camino eller Intel 820 som det offisielt heter, byr på flere forbedringer. For det første muliggjør det bruk av lynraskt (- og dyrt) Rambus-minne. For det andre bruker det AGPx4, – en Accelerated Graphics Port som er dobbelt så raskt som dagens AGPx2-buss. For det tredje øker Camino hastigheten i systembussen fra 100 til 133 MHz.

Billigere og billigere
Stadig flere PC-produsenter har begynt å tilby PC-er med prisgunstige AMD-prosessorer de siste 10 månedene. Priskonkurransen mellom de to prosessorprodusentene blir stadig heftigere.

Amerikanske analytikere regner med at PC-ene med 450 og 500 MHz PIII som ble lansert denne uken, vil koste bare 10.000-15.000 kr i desember 99.

Hva skal du velge?
Du gir heller ikke avkall på så mye ved å vente med å oppgradere til Pentium III. Den største fordelen med den nye prosessoren, er at den forbedrer multimedia-ytelsen. Programmer og nettsider som kan utnytte den nye teknologien, vil imidlertid ikke komme for fullt før om noen måneder. Da er Coppermine og Camino like rundt hjørnet!

Hvis du trenger ny PC nå, lønner det seg kanskje å sjekke prisen på en maskin med 450 MH Pentium II , eller en Celeron?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse