Foto: Jørgen berner Ross

Annonse


Sense sparker alle ansatte

Foto: Jørgen berner Ross

Sense, som i rekordtempo har bygget opp staben på over hundre personer i fire land, hadde ikke regnet med så massiv motstand fra de ulike lands teletilsyn.

Tungt hjerte
– Det er med tungt hjerte vi sender ut varsel om oppsigelse. Vi håper imidlertid å kunne tilbakekalle de ansatte, sier Trygve Tamburstuen til ITavisen.

Ledere blir sittende
Selskapet opplyser til ITavisen at ledergruppen på 10 personer blir sittende, mens de cirka 90 ansatte må lete etter ny jobb.

Annonse


Etter det ITavisen erfarer begynte flere av de ansatte i Sense å melde seg til rekrutteringsbyråer etter at det ble klart at kassen var bunnskrapt.

Dør av Dørum?
Sense ble som kjent tilkjent full samtrafikkavtale med Telenor i fjor høst, men Telenor har klart å blokkere vedtaket ved å klage saken inn for Samferdselsdepartementet.

Saken ble ikke enklere da den svenske Telestyrelsen satte ned foten i forrige uke.

Sense trenger cirka en og en halv milliard i etableringskapital. Hittil er langt mindre enn halvparten på plass. Sense har brukt opp egenkapital på 150 millioner og Trygve Tamburstuen er nå på jakt etter mer kapital.

Investorjakt
– Det regulatoriske vil falle på plass. Vi jobber med å finne en langsiktig strategisk investor som kan stå ut løpet, sier han til ITavisen.

Tamburstuen bekrefter at nåværende aksjonærer, inkludert han selv, er forberedt på å matche nye investorer med egne midler.