Mobiljord

Annonse


Mobilkåte svensker

Mobiljord

Mens folketallet for Norge var på 4,42 millioner i 1998 var det registrert 8,85 millioner innbyggere i Sverige i fjor. Selv om det altså ble solgt flere GSM-telefoner i Sverige enn i Norge i fjor er penetrasjonen større her i landet.

Tall fra European Mobile Communication (EMC) viser at 45,7 prosent av Sveriges befolkning har mobiltelefon. Tilsvarende tall for Norge er 47,6 prosent.

Fortsatt økning
Svenskene kjøpte over 300.000 flere mobiltelefoner i fjor enn i 1997. Den svenske mobilbransjen forventer at kurven peker oppover også i inneværende år.

Annonse


– Ingen kunne spå denne utviklingen. Vi forventer at antallet solgte digitale mobiltelefoner kommer til å bli enda høyre i 1999. Det peker mot over 1,6 millioner mobiltelefoner i år, sier Arvis Brandberg i Mobiltelebranchen, en bransjeforening for blant annet leverandører og distributører i Sverige til nyhetstjenesten IDG Sverige.

I følge Mobiltelebranchen er tiden over da folk kjøpte mobiltelefoner fordi det var nytt. Nå handler det mer om at folk bytter ut sine mobiltelefoner mot nye modeller med lengre taletid, lyttetid og mindre format.

Finnene på mobiltoppen
Til tross for at nordmenn har høyre mobilpenetrasjon enn svenskene er vi ikke så hektet på mobil som finnene. De ligger øverst på mobiltoppen med en penetrasjon på 58,8 prosent, ifølge tall fra EMC.