Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tele Danmark viser muskler

OSLO: Det danske motstykket til Telenor nyter godt av privatiseringen. Krav fra aksjonærene om økt omsetning og avkastning gir resultater.

Tele Danmark (logo)

Selskapet omsatte for 34 milliarder danske kroner. Dette tilsvarer en vekst på 4,6 milliarder. Nettoresultatet ble i overkant av 4 milliarder, mot 1,5 milliarder i 1997.

– Tele Danmark har levert en tosifret omsetningsvekst i tre år på rad. Vi har således levd opp til det vekstmål som er selve omdreiningspunktet for vår virksomhet. Det er en utvikling vi vil bygge videre på i de kommende år, sier adm. direktør Henning Dyremose i Tele Danmark i en kommentar til årsregnskapet.

ISDN i hundre
Tele Danmarks innenlandske vekst skyldes især en stigning på 14 prosent i linjer til forretningskunder, en stigning på 33 prosent i mobiltrafikken og en dobling av ISDN2-linjer.

Omsetning i internasjonale aktiviteter steg med cirka 60 prosent i 1998. Utenlandssatsingen utgjør i dag 38 prosent av Tele Danmarks samlede omsetning. Selskapet gikk ut av 1998 med 5 prosent færre medarbeidere.

Tøffe amerikanere
Ameritech, som også eier 20 prosent av NetCom, sitter som hovedaksjonær i TeleDanmark, og de stiller tøffe krav til lønnsomhet.

Salget av DanaData kostet Merkantildata dyrt. Denne milliarden er noe av forklaringen til den usedvanlige fete bunnlinjen.

– Vi har i samarbeid med vår strategiske partner – Ameritech – gjort betydelige fremskritt på en rekke viktige områder. Vi har satt fokus på kundene, effektivisert driften og forbedret den strategiske planlegning.

Børsverdien på Tele Danmark er i overkant av 100 millioner.

Stikkord: Mobil