Tele Danmark (logo)

Annonse


Tele Danmark viser muskler

Tele Danmark (logo)

Selskapet omsatte for 34 milliarder danske kroner. Dette tilsvarer en vekst på 4,6 milliarder. Nettoresultatet ble i overkant av 4 milliarder, mot 1,5 milliarder i 1997.

– Tele Danmark har levert en tosifret omsetningsvekst i tre år på rad. Vi har således levd opp til det vekstmål som er selve omdreiningspunktet for vår virksomhet. Det er en utvikling vi vil bygge videre på i de kommende år, sier adm. direktør Henning Dyremose i Tele Danmark i en kommentar til årsregnskapet.

ISDN i hundre
Tele Danmarks innenlandske vekst skyldes især en stigning på 14 prosent i linjer til forretningskunder, en stigning på 33 prosent i mobiltrafikken og en dobling av ISDN2-linjer.

Annonse


Omsetning i internasjonale aktiviteter steg med cirka 60 prosent i 1998. Utenlandssatsingen utgjør i dag 38 prosent av Tele Danmarks samlede omsetning. Selskapet gikk ut av 1998 med 5 prosent færre medarbeidere.

Tøffe amerikanere
Ameritech, som også eier 20 prosent av NetCom, sitter som hovedaksjonær i TeleDanmark, og de stiller tøffe krav til lønnsomhet.

Salget av DanaData kostet Merkantildata dyrt. Denne milliarden er noe av forklaringen til den usedvanlige fete bunnlinjen.

– Vi har i samarbeid med vår strategiske partner – Ameritech – gjort betydelige fremskritt på en rekke viktige områder. Vi har satt fokus på kundene, effektivisert driften og forbedret den strategiske planlegning.

Børsverdien på Tele Danmark er i overkant av 100 millioner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse