Arkiv

Annonse


Tom trenger en milliard

Arkiv

Merkantildata hviler ikke på laurbærene til tross for sitt solide overskudd. En aksjeemisjon skal finansiere nye oppkjøp.

I løpet av våren?
Emisjonen som var planlagt i forbindelse med årsresultat i forrige uke ble imidlertid utsatt noe, melder Finansavisen. Ifølge ryktene skal det hentes inn en milliard, som tilsvarer i underkant av 12 millioner aksjer til dagens kurs (85 kroner per stykk).

Koster å være kar
Tom Adolfsen, som er spådd en fremtredende plass i det nordiske integratormarkedet, utelukker ikke nye oppkjøp. Bransjen er inne i en kraftig omstrukturering, og det er mange selskaper som kan havne på blokka. Adolfsen understreker viktigheten av geografisk og kompetansemessig diversifisering for å opprettholde sin solide vekst.

Tom Adolfsens oppkjøpslyst finansieres ofte med aksjer. Merkantildatas største kupp – danske Dana Data – ble gjort med cirka ni million aksjer, i tillegg til noen kontanter.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse