Hopp til navigasjon Hopp til innhold

IT-Norge går sammen

TELEGRAM: IT-Norge får en felles interesseorganisasjon. Kontor og Datateknisk Landsforening (KDL), Multimediaforum Norge (MFN) og Programvareindustriens Forening (PROFF) kan bli én.

Styrene har anbefalt at de tre organisasjonene slår seg sammen til en felles frittstående organisasjon, heter det i en pressemelding.

Styrene skal nå forhandle frem en fusjonsavtale som skal fremlegges for generalforsamlingene i de tre organisasjonene.

350 medlemmer
Den nye IT-organisasjonen vil samle IT-Norge og vil fra starten ha om lag 350 medlemmer, som representerer en omsetning på ca.50 milliarder kroner.

Styrene mener at man ved dette vil styrke IT-næringens samarbeid med myndighetene og virkemiddelapparatet, og synliggjøre næringen.

Den nye organisasjonen vil samle interessene til IT-selskaper, programvareselskaper, multimedia/internett-bedrifter, kontorleverandører, IT-konsulenter og teleselskaper, og ønsker å spille en aktiv rolle i utviklingen av IT-næringen i hele Norge.

Det er i dag et betydelig antall IT-bedrifter som ikke er organisert i noen av organisasjonene. Den nye organisasjonen vil derfor ha et stort potensiale for medlemsvekst.