Pentium III

Annonse


Trøbbel med Pentium III

Pentium III

En rekke av USAs PC-produsenter var samlet i Washington nylig for å advare mot mulige problemer. Årsaken er at Intels nye Xeon-prosessorer er så hurtige at litt avanserte servere nå vil bli klassifisert som supermaskiner, og de blir dermed underlagt et lovverk fra den kalde krigens dager.

Produsentene mener dette vil skape handelshindringer som ikke vil ramme utenlandske konkurrenter, melder nyhetstjenesten TechWeb.

Bekymrede myndigheter
Den amerikanske kongressen vedtok for flere år siden at var nødvendig med eksportlisene for å sende maskiner over en gitt ytelse ut av USA. Grunnen er en redsel for at disse maskinene skal brukes til militære formål. Disse reglene er ikke revidert på mange år.

Annonse


Pentium III med en klokkefrekvens på 500 mhz nærmer seg grensen. Til neste år når Intel slipper versjoner med klokkefrekvens på 800 mhz vil denne grensen passeres.

Må øke kravene
I fjor ble det gitt 300 eksportlisenser for supermaskiner. Nå mener representantene fra PC-industrien at tallet vil øke til titusener av lisenser om reglene ikke endres.

– PC-industrien har utviklet seg så raskt at vi har smadret grensene, det går så raskt at kongressen ikke helt har fattet hvor fort utviklingen går, sa IBMs visepresident for området lisenser og intellektuell eiendom Marshall Phelps.

Nå foreslår enkelte i bransjen å seksdoble kravene til ytelse før det blir nødvendig med eksportlisens.