Hanemyr, Gisle

Annonse


SET bare for USA?

Hanemyr, Gisle

– Kan SET-standarden slå gjennom?

– Neppe i sin nåværende form. Da må den bli langt mer brukervennlig enn den er i dag, men det kommer stadig nye revisjoner, sier Hannemyr, som er stipendiat ved Institutt for Informatikk ved Universitetet i Oslo og tidligere forskningssjef ved Schibstednett.

Forskjell mellom USA og Europa
Et problem er at giro er lite utbredt i USA. Der er sjekk mer vanlig.

– SET skyter litt over mål. Standarden skal løse for mange problemer på en gang. Betalingsinfrastrukturen som er i Europa er forskjellig fra den som er i USA. Der har en ikke noe fungerende girosystem i sitt bankvesen, mens vårt europeiske betalingssystem er tuftet på bruk av giro. Da får vi en mismatch mellom måten vi er vant til å betale på og bankenes ønsker, mener Hannemyr.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse