Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft vant i retten

TELEGRAM: Microsoft og Bill Gates (bildet) måtte stoppe distribusjon av en del egne produkter som inneholdt Java-program i fjor høst. Nå har imidlertid dommeren trukket tiolbake beslutningen og Microsoft får igjen lov til utvikle sin egen Java.

Gates, Bill NY2

Sun gikk til sak mot Microsoft oktober 1997. Påstanden var at Microsoft krenket Suns rettigheter når det gjaldt programspråket Java, og var i ferd med å gjøre den forskjellig fra Suns standard. Dette førte til at en dommer i San Jose i California nektet Microsoft å distribuere egne versjoner av Java. Dette skjedde i november.

Stor glede og krenkelse
Nå har dommeren trukket tilbake denne beslutningen. Microsoft får lov til å distribuere Java-produkter. Microsoft uttrykker «stor glede» over vedtaket, melder Reuters.

Microsoft hevder at Sun vil bremse innovasjon i bransjen, mens det fra Suns hold meldes at en nå vurderer om Microsoft krenker rettigheter til Java-teknologien.

I følge den amerikanske ukeavisen PC Week vurderer Microsoft å utvikle en konkurrent til Java, foreløpig med Cool.