Annonse


Sviktende for Dell

Dell har gjort et grovt innhogg på verdens PC-marked de siste årene. Gode maskiner som var lavt priset, og som ble levert etter kundens spesifikasjoner var deres våpen. Nå har de andre PC-produsentene kommet etter.

IBM, Compaq og HP er blant tungvekterne som har tatt Dells lekse alvorlig. Samtidig har delene til maskinene blitt stadig lavere, og det har blitt mindre å hente på marginene.

Venter svakt resultat
Dette er årsaken til at flere analytikere, deriblant Salomon Smith Barney, venter et relativt svakt resultat fra Dell. Dette førte allerede fredag til at kursen på aksjen sank med hele 12 prosent, melder Dow Jones Newswire.

Analytikere i BancBoston har justert ned sine anslag, og mener at Dell har hatt en omsetning på 39 milliarder kroner i siste kvartal. Det er 2,25 milliarder lavere enn forventet. Men det skal sammenlignes med 27,75 milliarder, som var datakjempens resultat tilsvarende periode året før.

Også når det gjelder fortjeneste per aksje ventes det vekst, men ikke så stor som markedet tidligere har hatt forhåpninger om.