Kinas flagg

Annonse


Komite for IT-sensur startet

Kinas flagg

Hensikten med komiteen er å sørge for at kinesiske statshemmeligheter av kommersiell eller politisk/militær karakter ikke stjeles, sier de kinesiske myndighetene. Samtidig har komiteen både lov og evne til å overvåke og identifisere hver enkelt internettbruker.

Fra før av er det kun lovlig å surfe på nettet via offisielt aksepterte nettleverandører som ChinaNet. Disse leverandørene er overvåket og utstyrt med sensurprogrammer.

Livsfarlig
Muligheten til å identifisere hver enkelt surfer kan bli farlig for kinesiske internettsurfere og politiske dissidenter. Straffene er strenge for datakriminalitet i det kommunistiske Kina.

Annonse


For ikke lenge siden kunne ITavisen melde at to kinesiske hackere ble dømt til døden for å ha hacket seg gjennom sikkerhetssystemet til en bank. Videre kunne vi bringe nyheten om Lin Hai som fikk to års fengsel for å selge 30.000 e-postadresser til politiske dissidenter med base i USA.

Ydmyket kommunistene
Senhøstes i fjor ble dessuten det offisielle Kina ydmyket da en hacker kom seg inn på statens offisielle hjemmeside og dekket den med antikommunistiske og borgerrettslige slagord. Sikkerhetssystemet ble beskrevet som ”en spøk”.

Slik kan ikke kommunistene ha sittende på seg. Blant annet av den grunn er ”Komiteen for vurdering av statlig informasjonssikkerhet og brukeridentifikasjon” et faktum. Slik slåss kinesiske myndigheter for å beholde kontrollen over informasjonsstrømmen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse