Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor tester datamobil

OSLO: Telenor har sammen med finske Tecnomen kjørt tester på den nye standarden som skal gi Internett på mobiltelefoner: WAP (Wireless Application Protocol). Men foreløpig sier Telenor lite om når folk flest vil få tilgang til denne teknologien.

Nokia Future 1
Telenor og finske Tecnomen startet i fjor høst et samarbeid om utvikling av nye meldings-tjenester for såkalte WAP-telefoner eller «Smart Phones», skriver Telenor i en pressemelding.

Test i Telenor-nett
Testen gjennomføres nå i Telenors GSM nettverk. I testen brukes Tecnomens Unified Messaging-plattform for e-post, tale-, faksmeldinger, sammen med mobiltelefoner med micro-nettleser. Hensikten med testen er å få kjennskap til og brukererfaring med WAP-liknende funksjonalitet, og se hvilke muligheter WAP tjenester vil bringe i fremtiden.

– Viser potensialet
– Testen har så langt svart til forventningene, og synliggjør potensialet for nye Internettbaserte tjenester på mobiltelefonen, sier Knut Oppegaard, direktør for Verdiøkende tjenester i Telenor.

– Meldingstjenester som for eksempel vår MobilSvar, vil i særlig grad nyte godt av et mer brukervennlig, menybasert brukergrensesnitt slik WAP-teknologien gir mulighet for, sier Oppegaard.

– Testen viser tydelig hvilke muligheter en nettleser-funksjonalitet innebygget i mobiltelefonene vil gi. Vi tror de neste «boomen» for meldingstjenester vil komme i sammenheng med WAP-telefoner, og Tecnomen har allerede den tredje versjon av Unified Messaging på tegnebordet, sier Marketing Manager Eija Hautaniemi i Tecnomen Oy.

Telenor og Tecnomen er begge medlemmer i WAP Forum som standardiserer den nye WAP-teknologien.
Les mer om WAP Forum: www.wapforum.org.

Annonse
Stikkord: Mobil