BT-logo

Annonse


Sterk vekst for BT

BT-logo

Underskuddet på selskapets aktiviteter i Europa økte allikevel, men salget av aksjer i MCI har gitt selskapet finansiell styrke til ekspansjon.

Kan takke nettet
Veksten skyldes i stor grad Internett, salg av datatjenester og økt bruk av mobil. Overskuddet for de tre siste månedene i fjor endte på 7,4 milliarder kroner. Dette tilsvarte en økning på 12 prosent i forhold til samme kvartal året før.

– Dette resultatet gir oss fleksibilitet for videre utvikling, sier konserndirektør Iain Wallace i British Telecom i en melding.

Annonse


Kortsiktig investering
15. september 1998 solgte BT sine aksjer i det amerikanske telekonsernet MCI til WorldCom for noe over 50 milliarder kroner. Disse midlene har stort sett vært investert kortsiktig på det amerikanske markedet, og ga et overskudd på over 700 millioner kroner i løpet av kvartalet.

BT kjøpte også samtlige aksjer i Concert, og de betalte MCI om lag 7.5 milliarder for deres andel.

Rask reaksjon
Det var fryktet at BT ville melde om lavere omsetning i siste kvartal på grunn av økt konkurranse, og en laber britisk økonomi.

Når resultatet ble kjent reagerte børsen raskt. 11 prosent på en dag er den største kursoppgangen selskapet har notert seg, melder telegrambyrået Bloomberg. Omsetningen var samtidig tre ganger større enn vanlig.

Nett og mobil
Økningen i omsetning var spesielt sterk for Internett og mobiltelefoni. For ett år siden var 7 prosent av lokalsamtalene oppkoblinger til Internett. Siste kvartal hadde dette doblet seg til 15 prosent.

Omsetningen økte med 28 prosent på mobilmarkedet, og Cellnet – fikk hele 658 000 nye kunder. Totalt har Cellnet over fire millioner abonnenter.

Oppgraderer nettet
BT melder at de bruker om lag 12,5 milliarder pund årlig for å oppgradere nettet i Storbritannia til å klare Internett og datatjenester. Selskapet venter seg sterk fortsatt vekst på området. I løpet av de neste fem årene regner de med en økning på 150 prosent.