Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Amazon korrupt?

TELEGRAM: Amazon.com, som står bak en av nettets største suksesshistorier, har måtte gå til det forsmedelige skritt å innrømme at de har presentert bokanbefalinger mot betaling uten å gjøre oppmerksom på at omtalen er kjøpt og betalt.

Amazon
(Ill.: Amazon.com)

Ifølge den britiske avisa The Independent skal Amazon.com ha nærmet seg forskjellige forlagshus og tilbudt positive anmeldelser til 10.000 dollar (75.000 norske kroner) per stk. Dermed bryter bokhandelen med fundamentale journalistiske prinsipper.

Egne anbefalinger
Men det er ikke alt. Amazon har faktisk gått enda lenger. De har blant annet tilbudt forlagene muligheten til å sende anbefalinger på e-post til kunder kamuflert som firmaets egne anbefalinger.

Monica Lewinskys selvbiografi ble anmeldt uten at journalisten hadde lest boka. Selvsagt ble den anbefalt.

Gir penger tilbake
Amazon har beklaget og tilbud alle dem som har kjøpt bøker på falske premisser pengene tilbake. Dessuten vil den virtuelle bokhandelen i fremtiden fortelle hvilke bokanmeldelser som er kjøpt og betalt.

Annonse