Dell 450 MHz PC

Annonse


PC-bruken spres raskt

Dell 450 MHz PC

Det er Dataquest som har undersøkt det amerikanske datamarkedet og funnet ut at PC-dekningen har økt kraftig de siste årene.

Jevn stigning
27 prosent av alle husholdningene hadde PC i 1995, mens det nå finnes en PC i mer enn 50 prosent av hjemmene.

Veksten har vært jevn de siste årene, fra 27 prosent i 1995 til 36 prosent i 1996. Videre til 43 prosent i 1997 og nå altså 50 prosent i 1998.

Annonse


Ikke redde lenger
Dataquests Van Baker sier at PCen nå er i ferd med å bli et helt nødvendig husgeråd, på linje med komfyr og kjøleskap.

– Et av tegnene på dette, er at mange av førstegangskjøperne nå er folk som tidligere har unngått PC-en som pesten. Og mange av disse kjøperne kommer også fra andre sosialgrupper, sier Van Baker.

Markedsundersøkelser tyder også på at Internett har hatt en enorm påvirkning. Det er i dag en av de viktigste årsakene, hvis ikke den aller viktigste til at folk vil ha hjemme-PC.

Endring i satsning
Dataquest mener også at leverandørenes satsing på hjemmemarkedet viser hvordan PC-bruken har endret seg.

Fra 80-årene og frem til midten av 90-tallet var det næringslivsmarkedet som styrte utviklingen og det var her man fant de beste og raskeste maskinene. Hjemmemaskinene ble utviklet nærmest som et haleheng til de «ordentlige» PC-ene, hvis de overhodet eksisterte.

I dag debuterer imidlertid Intels raskeste prosessorer i de forskjellige leverandørenes hjemmemaskiner, sammen med 3D-kort, avansert lyd og nye Internett-oppkoblingsmuligheter som ADSL eller kabelmodem.

Prisen synker
Og prisen er gått ned, i USA som i Norge. På den andre siden av Atlanterhavet er det nå mulig å få avanserte maskiner for omlag 7.000 kroner. For 5.000 kroner får du en middels bra PC, mens prisnivået på billigmaskinene er kommet ned i omlag 3.000 kroner.

Til sammenligning måtte amerikanerne betale omlag 8.000 kroner for en strippet 486-maskin så sent som i mai 1996.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse