Annonse


Kompetanseflukt fra Sybase

Dette melder Finansavisen, som også kan meddele at markedssjef og nordisk pressesjef Kristin Oksavik forlot skuta i forrige uke. Hun følger dermed administrerende direktør Jonny Groth som forlot selskapet i fjor sommer.

Førstnevnte har gått inn i selskapet Target som hodejeger, mens Groth er daglig leder i Exact Eiendomsmegling.

Internasjonal tendens
Finansavisen skriver også at konkurrentene på IT-markedet har tappet selskapet for medarbeidere. De har blitt vervet over til andre selskaper. Dette er også en tendens i selskapet internasjonalt. Sybase har internasjonalt blitt tappet for tusenvis av ansatte.

Selskapet tapte 700 millioner kroner i fjor sett under ett, selv om man i fjerde kvartal kunne registrere et lite overskudd. Omsetningen i fjor falt med 4,2 prosent til 6,8 milliarder kroner.

Annonse


Aksjene stiger
Siste runde med nedbemanning er imidlertid avsluttet. Finansanalytikerne spår at selskapets reposisjonering som leverandør blant annet av datavarehusløsninger og salg av konsulenttjenester, verktøy og mellomvare vil gi økt salg.

Dette har hatt betydning for verdien på aksjene. Sybase-aksjene har steget med 64 prosent på Wall Street-børsen i løpet av de tre siste månedene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse