Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft i homo-trøbbel

TELEGRAM: Jamaica er kjent for mer enn reggae-musikk. Landet er også kjent or å nekte homofile adgang, og for å stilltiende sanksjonere vold mot homofile. Dette visste sannsynligvis verken Bill Gates (bildet) og Microsoft eller Yahoo.

Gates, Bill NY2

Internasjonale reiselivsorganisasjoner for homoseksuelle, så vel som politiske homo-organisasjoner verden over, oppfordrer til boikott av landet på grunn av situasjonen i landet.

Kun for heteroseksuelle
Microfoft MSN Expedia, selskapets hjemmeside for reiseliv, lot et feriested på Jamaica annonsere for ”romantiske avstikkere” for to, melder CNET News. Det samme gjorde Yahoo.

Problemet var bare at dette ferieparadiset bare var tilgjengelig for heteroseksuell romantikk.

Annonseboikott
Homseverdenen reagerte med trussel om annonseboikott av de aktuelle hjemmesidene. Dette handler om et reiselivsmarked som omsetter for 17 milliarder dollar årlig, så det var en viss vekt bak truslene. I tillegg ville enkelte lokale og føderale lover som forbyr diskriminering kunne bli gjort gjeldende mot annonsørene.

Microsoft MSN Expedia har siden fjernet annonsene og linkene til det aktuelle feriestedet. Yahoo er i ferd med å gjøre det samme.