Ephorma

Annonse


Ephorma skal bli best

Ephorma

Adm. direktør i den nye selskapet blir Kjell Rune Nakkestad.

Skal rådgive
Navnet på selskapet er avledet av det greske ordet for rådgiver – ephor. Det følger derav at hovedvekten i selskapets virksomhet vil ligge på kompetanse og rådgivningssiden, noe Nakkestad også understreket på pressekonferansen da det nye selskapet ble presentert torsdag.

Selskapet satser derfor på å gjøre seg mindre avhengig av programvareutvikling og heller satse på tredjeparts programvare.

Annonse


Ephorma satser også på å bli ledende i Skandinavia på utvalgte produkter og tjenester, for eksempel innen helse- og sosialsektoren.

Flere kjerneområder
Kjerneområdene for Ephorma vil blant annet være økonomi og virksomhetsutvikling, lønn og personaladministrasjon, saks- og dokumentbehandling, servicetog, datafangst og analyse, skatt med innfordring, helse og sosial og boligformidling.

De forskjellige regionene vil ha forskjellige hovedområder som sine viktigste arbeidsfelt. Oslo vil for eksempel ha en sterk avdeling for økonomi og virksomhetsstyring, hvor 80 prosent av arbeidsstokken på 120 mennesker vil være virksomme.

Mange konkurrenter
De viktigste konkurrentene til det nye selskapet vil være Merkantildata, SAP, Oracle og IBM. Innenfor rådgivning mente Nakkestad at Avenir og Deloitte & Touche vil være viktige konkurrenter.

Nakkestad understreket imidlertid at Ephorma anså det som sin særlige konkurransefordel på dette markedet å ha langsiktige eiere som Telenor og Posten i ryggen.

Ingen oppsigelser
Det vil ikke bli oppsigelser som følge av fusjonen. Det understreket viseadministrerende direktør i Ephorma, Svein Syversen, som ledet pressekonferansen fra Oslo.

– Tvert i mot, sa han, vil det bli opprettet nye stillinger allerede i 1999. Flere vil følge i år 2000.

Syversen understreket også at fusjonen mellom Telenor og Telia ikke ville få noen konsekvenser for Ephorma.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse