Rudberg, Jan

Annonse


Telia vil ikke ha priskrig

Rudberg, Jan

Telias prisreduksjon i Sverige kom knappe ti dager etter at Telenor satte ned samtaleprisene i Norge. I Sverige har både Telenordia og Tele2 svart med prisreduksjoner.

Går ut mot
Men nå går områdesjef Jan Rudberg ut med en pressemelding. Ifølge Telia var prisnedsettelsen ingen “pristorpedo” som hadde til hensikt å senke mindre konkurrenter.

– Sverige er en av de mest konkurranseutsatte og deregulerte markedene i verden, med mange ulike operatører. Målet er kun å styrke vår egen konkurransekraft, hevder Rudberg.

Annonse


Ikke fusjonsbetinget
Rudberg benketer også at prisreduksjonen var et tiltak for å forberede en fusjon med Telenor.

– Det finns ingen sammenheng. Eierne har skrevet en intensjonsavtale. Det er bare starten på en prosess, der godkjennelse venter av Riksdagen og Stortinget, og etter hvert av EF-kommisjonen, innen vi kan begynne å samarbeide i et nytt konsern. Telia og Telenor konkurrerer fremdeles fullt ut på sine respektive marknader, sier Rudberg.

Vil ikke starte krig
– Vi gjør ikke dette før å starte noen priskrig, men før å gi våre kunder lavere priser, noe som også styrker vår konkurransekraft. Vi vil ses på som det gunstigste alternativet og det naturligste valget. Hvordan konkurrentene kommer til å handle på bakgrunn av dette vil ikke jeg spekulere i, forteller Rudberg.

I Sverige har man fryktet at prisreduksjonen skulle føre til at Telia måtte kutte antall stillinger. Også det benekter sjefen for forretningsområdet Publik Kommunikation.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse