Hopp til navigasjon Hopp til innhold

For sexy for Internett

OSLO: Victora’s Secrets Spring Fashion Show som skulle overføres live på Internett ble en stor skuffelse for internettseerne. For de eneste linjene som satt som de skulle under nattens sending tilhørte de lettkledde modellene.

Broadcast.com, som sto for det tekniske, hadde sørget for en linjekapasitet til 250.000 – 500.000 samtidige seere. Dette var på ingen måte tilstrekkelig, da millioner av brukere forsøkte å overvære visningen klokken 01:00 i natt norsk tid. Få fikk videokontakt i det hele tatt, og de som kom gjennom fikk bare ubrukelige hakkete videosekvenser, ifølge AP.

Ingen kontakt
Da ITavisen av strengt redaksjonelle grunner prøvde seg mellom kl. 0:55 og 1:05 i natt var det komplett umulig å få video-kontakt. Selve presentasjonssiden kom raskt opp, men intet sett, intet hørt.

Victoria’s Secret skulle være en av de første store kommersielle live-hendelser på Internett. Dessverre viste teknologien seg, eller muligens planleggingen, å ligge milevis etter behovet. Video streaming-teknologien gjør at vi kan se video på nettet uten å laste ned store filer. Men det hjelper lite, så lenge ledningene informasjonen skal sendes gjennom ikke er «tykke nok».

Har du lyst til å se det vel 20 minutter lange showet, gå til http://webevents.broadcast.com/victoriassecret/fashionshow99/. Noen av kreasjonene kan kanskje virke litt upraktiske, men litt skal man vel lide for kjærligheten.

Annonse