Annonse


Forsvaret selger billig-PC

Tilbudet til Forsvarets ansatte kommer i mars. Ideen kom etter at de fikk høre om et lignende prosjekt til fordel for Statoils ansatte, opplyser tidsskriftet Forsvarets Forum.

Datautstyret vil bli billig fordi prisen presses på grunn av det store antallet maskiner som bestilles, samt at kjøpet vil gi fullt skattefritak for hver enkelt.

Ti prosent gir kjøper
Erfaringene fra Statoil tilsier at ti prosent av medarbeiderne vil benytte seg av tilbudet. For Forsvaret blir det 10.000 maskiner. For å være på den sikre siden underestimerer Forsvaret i utgangspunktet sine bestillinger og regner med at 5.000 ansatte vil takke ja til tilbudet. Kontrakten vil dermed ha en verdi på 100 millioner kroner.

Hvilken leverandør som får kontrakten er ennå ikke oppgitt, men fire bedrifter kjemper om tilslaget.

Annonse


Full opplæring
Medarbeiderne får tilbud om tre forskjellige typer maskiner – kraftig, mellomstor eller bærbar. Maskinene er tilpasset de maskinene medarbeiderne har på jobb. Internett-abonnement følger med, og full opplæring vil bli gitt via et medfølgende interaktivt opplæringsprogram.

Formelt sett er det snakk om en leieavtale, og skattefritaket gjelder dersom leien, i praksis kjøpet, kan rettferdiggjøres i “tjenstlig bruk”, som det heter i skattereglene for leie av datamaskin via arbeidsgiver.

Annonse