Annonse


Hermansens pengebinge

Det er vanskelig å vurdere hva et selskap som Telenor egentlig er verd. Derfor har såvel selskapet som eieren (Samferdselsdepartementet) de siste årene fått internasjonale investeringsbanker til å gi en antydning om hvilken verdi Telenor ville ha hvis det var børsnotert.

66 prosent vekst
Forskjellige slike undersøkelser i fjor verdsatte Telenor International fra 9 milliarder kroner til 15 milliarder kroner.

Nå er London-avdelingen til Hong Kong and Shanghai Bank i ferd med å avslutte en tilsvarende vurdering – og resultatet vil i år ligge på omlag 20 milliarder kroner. Dette er en vekst på 66 prosent hvis vi sammenligner med fjorårets gjennomsnittsresultat.

3 mrd. pr. prosent
– Vi er svært tilfreds med utviklingen siden vi startet i 1995, og selvfølgelig også med økningen i verdi det siste året, sier administrerende direktør Arve Johansen i Telenor International til ITavisen.

– Vi ser jo også at dette begynner å bli forstått internasjonalt. Da Telenors eierandel i det nye, fusjonerte konsernet gikk opp fra 33 til 40 prosent, ligger mye av årsaken til dette i Telenor Internationals utvikling. Og hver prosent er verdt omlag 3 milliarder kroner, så dette har vært godt for eierne, sier Johansen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse