Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor kjøper jordstasjon

BERGEN: Telenor Satellite Services har valgt Nera som leverandør ved oppgraderingen av jordstasjonen på Eik til en M4-stasjon. Avtalen har en verdi på 17 millioner kroner.

M-4 er Inmarsats nye tjeneste for mobil multimediakommunikasjon via satellitt. Tjenesten vil gjøre det mulig å overføre data fra bærbare terminaler med en hastighet på inntil 64 kbit/s ved hjelp av spotbeam-antenner.

Dette er den første kontrakten som er inngått om levering av en såkalt M4-jordstasjon til Inmarsat-systemet.

Flere oppgraderinger
– Det er i dag 38 jordstasjoner i Inmarsat-systemet. Ved mange av disse vurderes det nå å utføre en tilsvarende oppgradering som den Telenor Satellite Services har vedtatt å foreta på Eik, sier informasjonssjef Helge Skaar i Nera ASA til ITavisen.

-Nera planlegger å lansere sin egen bærbare M-4 satellitterminal i løpet av våren. Terminalen vil ha størrelse som en WorldPhone, og vil fungere som en egen enhet for tilkopling mot en bærbar PC, sier Skaar.

Prisen på den bærbare mobildataterminalen er foreløpig ikke avgjort, ifølge Skaar.

Stikkord: Mobil