Civilization med Tux

Annonse


Linux-spill lansert

Civilization med TuxOperativsystemet Linux har vunnet millioner av brukere. Mye av veksten skyldes at programmet er gratis og distribueres fritt via Internett. Etter hvert som antall brukere øker melder nye behov seg. Programvareselskapet Loki Entertainment Software lanserte i dag det første kommersielle spill for Linux-brukere.

Power to Linux
Activisions «Civilization: Call to Power» har lenge vært en bestselger, og spesielt populær for folk med interesse for strategi. Siden første utgave av spillet ble publisert i 1991, har 2,5 millioner kopier blitt solgt. Nå har Loki en avtale med Activision om å selge spillet tilpasset Linux-platform.

– Det sier noe om potensialet til Linux, når det første tilgjengelig kommersielle spillet for denne plattformen er den nyeste versjon av det mestselgende PC-spillet i sin kategori, sier visepresident Eric Johnson i Activision i en pressemelding.

Glem Windows
I følge deres informasjonssjef Linda Marcus er selskapet allerede i forhandlinger med 5-6 etablerte spillaktører. Med muligheter for royalities og uten nevneverdig risiko, lar produsenten Loki utvikle eksisterende bestselgere for Linux. – Mange Linux-programmerere har installert Windows fordi Linux ikke har støttet spill fra butikkhyllene. Nå klarer de seg kun med Linux, sier hun til ITavisen.