San Pedro skytshelgen

Annonse


Internett får skytshelgen?

San Pedro skytshelgen

San Pedro levde på 1400-tallet. Det sies at han utrettet flere mirakler. Blant annet skal han ha vært to steder samtidig og presten var også en utmerket navigatør. Som Wired News sier: Hvem skulle vel være bedre egnet som nettets skytshelgen?

Gruppen av entusiaster ledes av Luis Ángel Largo. Han og hans meningsfeller hevder at en skytshelgen ville gi Internett en åndelig komponent som det hittil har manglet. Riktignok ikke helt.

Konkurranse fra Katalonia
For en gruppe i Katalonia mener at den katalanske helgenen Santa Tecla er en passende helgen til å overvåke de katalanske nettbrukerne. Hennes hjemmeside gir brukeren muligheter for bot av dataproblemer og man kan også gå til bekjennelse online.

Annonse
Santa Tecla er imidlertid et lokalt katalonsk fenomen. Gruppen bak San Pedro har tenkt å gå den lange veien gjennom Vatikanet for å få presten fra 1400-tallet offisielt anerkjent som nettets skytshelgen av Paven.

Også dyrene har sin skytshelgen
Og hvorfor skulle ikke Internett ha sin egen skytshelgen når for eksempel dyrene har en, eller når kampen mot ”de håpløse tilfeller” også nyter godt av en hellig beskyttelse?

Adressen til San Pedros hjemmeside er: www.dirtecdirac.com/san-pedro/. Foreløpig kan den bare leses på spansk. Santa Tecla kan konsulteres på www.antaviana.com/capella/ – denne siden er kun for katalonsk-kyndige.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse