Nokia Future 1

Annonse


Skal lage “smarte mobiler”

Nokia Future 1Fabrikken i Ronneby skal det inngå i EPOCs utviklingssenter, som arbeider med implementering av telekommunikasjoner, Bluetooth og teknologi som går på brukergrensesnitt.

Operativsystem for mobil
– Ronneby er en stor tilvekst og utgjør en viktig del av vår rekruttering. Med dette tilfører vi personell med erfaring som vil drive utviklingen av operativsystemet EPOC videre, sier Juha Christensen, visepresident for markedsføring og salg i Symbian.

Overførselen av Ronneby er Ericssons bidrag til Symbia. Intensjonene med Symbia er nemlig at aktørene i sammenslutningen skal bidra med nøkkelpersonell for å videreutvikle EPOC – det kommende felles operativsystemet for smarte mobiltelefoner.

Symbian
Symbian er et resultat av at Ericsson, Nokia, Motorola og Psion har gått sammen i et såkalt joint-venture-selskap. Målet for disse er å videreutvikle Psions operativsystem EPOC til å bli en felles plattform for mobile “smarte mobiltelefoner” og “kommunikatorer”.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse