Annonse


Internett som Satan

Jannati sa under et bønnemøte på Teheran universitet i forrige uke at Internett og satellitt-TV truer det islamske folket fordi teknologien gir anledning til kringkasting av skammelige og umoralske bilder som truer ”menneskeheten, moralen og kyskheten”, skriver Wired News.

Redd for lidenskapen
Ayatollahen fryktet at islam og den islamske revolusjonen ville bli skadelidende, og at folk ville gi etter for sine lidenskaper dersom Internett og satellitt-TV skulle bli allment tilgjengelig for det iranske folket.

Det er forbudt å se på satellitt-TV i landet, og den som setter opp en parabolantenne kan straffes med bøter samt at utstyret naturligvis konfiskeres.

Må ha tillatelse
Internett er ikke tilgjengelig for folk flest, til det er prisene på tjenestene for høye, men det finnes noen leverandører som lever nettabonnement til regjeringsbyråkrater og journalister. Det finnes også en Internett-kafé i Teheran, om vi skal tro Wired News.

Brukerne må imidlertid ha myndighetenes tillatelse til å komme seg online. For å få det må de underskrive en erklæring hvor de lover å ikke logge seg inn på ”umoralske” hjemmesider eller webadresser som setter den islamske statens sikkerhet i fare.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse