Regeringens web

Annonse


Beklager Telenor-utsagn

Regeringens webDet var storsvenske tradisjoner over den svenske næringsministerens uttalelser om at Telia/Telenor blir et svensk selskap.

For ham var det et hovedpoeng at hovedkontoret blir liggende i Stockholm og at selskapet også noteres på børsen der i byen, melder Aftenposten.

– Ikke noe i Oslo
At den internasjonale avdelingen blir liggende i Oslo betegner han som “ikke noe”.

Denne avdelingen er bare fire medarbeidere som skal sitte og se litt på omstruktureringen og slike ting, sa Rosengren på svensk fjernsyn.

Irritert Bondevik
Statsminister Kjell Magne Bondevik skal ha blitt kraftig irritert og grep inn overfor den svenske statsministeren Göran Persson, som altså i sin tur presset Rosengren til å be samferdselsminister Odd Einar Dørum om unnskyldning.

Striden er tilsynelatende bilagt. Dørum vil ikke kommentere saken, men Rosengrens uttalelser har skapt sterke reaksjoner på begge sider av landegrensene.

LO-representanten for de ansatte i Telia skal for eksempel ha sagt at Rosengrens utsagn kan ødelegge for hele fusjonen.

Og stortingsrepresentant Terje Johansen (V) sier at slike storsvenske ambisjoner om å overta Telenor kan skape “forviklinger i sluttføringen av avtalen. Det er grunn til å minne om at den skal legges fram for Stortinget før den blir satt ut i livet,” sa Johansen til Aftenposten.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse