Annonse


Data blir lege-assistent

12 leger har vært med på å teste ut det nyutviklede programmet KLOK. Med den nye “assistenten” kan legen forsikre seg om at diagnosen er riktig. Programmet hjelper også til med en oversikt over anbefalte medikamenter, og eventuelle bivirkninger, melder Aftenposten.

Forhindrer feil
– Dette er en måte å kvalitetssikre allmennpraktiserende legers arbeid på som er både lettvint og god. Systemet reduserer våre muligheter til å begå feil, sier spesialist i allmennmedisin Hans G. Hovind.

Nytten sees også i sammenheng med å unngå eventuelle søksmål som følge av feildiagnoser og feilbehandlinger.

Utviklet i Norge
Daglig leder og lege Fredrik Kristensen i CPC SKandinavia står bak nyvinningen. Legemiddelgiganten Merc & Co står bak. Nå har også Nycomed involvert seg i prosjektet, som skal være unikt i sitt slag i Europa.

Hans G. Hovind understreker som forutsetning at programmet må være faglig oppdatert, samt at det er helt uavhengig av legemiddelprodusentene.

– Ikke pinlig
Legen synes slett ikke det er flaut at en datamaskin skal fortelle han ting han burde vite.

– Det gir meg trygghet for at mine pasienter får den best tenkelige behandling. Det er ikke pinlig å måtte slå opp, det er langt verre om jeg gjør feil, sier Hovind.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse