Annonse


Nett-agentene tar over

Det vi snakker om er nettagenter som øyeblikkelig sammenligner priser på produkter i nettbutikker verden over. Ved å skrive hvilket produkt man er interessert i, får man opp en rekke prisalternativer i løpet av få sekunder. Da slipper man å gå fra butikk til butikk for å sjekke hvor man får de billigste varene.

Hastigheten på det hele gjør disse tjenestene enda mer attraktive.

Norsk agent
Verden over er det en rekke agenter man kan velge mellom, med mySimon, Bottom Dollar og Jango blant de fremste. Her hjemme derimot har man når det gjelder generelle kjøpeguider foreløpig bare ett eneste alternativ etter det ITavisen kjenner til – zoom.no.

Zoom.no er et nettsted der man får oppfylt de fleste ønskene man måtte ha innen handling over nett, selv om det er viktig å se at dette ikke er en nettbutikk. Det minner mer om en portal som gir viktig informasjon om leverandører slik at man finner frem i Internett-jungelen.

Annonse


Zoom.no gir deg lister og rangeringer av nettbutikker som driver med alt fra salg av aksjer til utsendelse av blomster og reservering av billetter.

Lojale her hjemme
Frykten blant norske aktører er at slike agenter vil føre til at kundene flykter utenlands. Det har jo lenge vært en kjent sak at ting som regel er billigere utenfor Norges grenser.

I følge daglig leder Bente Klemetsdal i Zoom.no er ikke dette tilfelle:

– Det ser ut til at folk er mer lojale enn ventet. De velger ofte lokalt på grunn av at det kommer frem raskere. Tydeligvis er rask levering minst like viktig som pris, sier Klemetsdal.

Problemer i paradis
For Zoom.no er det største problemet at de per i dag bare tilbyr prissammenligning innen kategoriene bøker, musikk og dataprodukter. Men dette skal det gjøres noe med. De planlegger kontinuerlige oppdateringer.

– Vi har planer om å lansere en ny kategori produkter hver måned. Den første blir kategorien film og DVD, som kommer i februar, fortsetter Klemetsdal.

Da får du enda flere produkter å søke i, og med et slikt forbrukervennlig produkt som film burde det bli nok en suksess. Når det gjelder andre aspekter ved tjenesten så går også den gjennom ansiktsløftninger regelmessig.

– Vi har nettopp lansert valutakonvertering, slik at alle priser blir i norske kroner. Samtidig får man oversikt over de som tilbyr den rimeligste frakten, sier Klemetsdal.

Nyttig
Nettsteder som zoom.no, mySimon, Bottom Dollar og Jango er ikke bare nyttig for å finne det beste tilbudet. Plutselig kan man komme over butikker og produkter som ellers aldri hadde vært aktuelle.

Utviklingen av agenter kan vise seg å bli noe av det viktigste som har skjedd i den norske Internett-verden det siste året. Spesielt med tanke på å gjøre det lettere for vanlige forbrukere å orientere seg i tilbudsvrimmelen og dermed handle varer over Internett.

Liste over agenter:

  • www.mysimon.com
  • www.zoom.no
  • www.bottomdollar.com
  • www.jango.com