Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sense får 111 millioner

OSLO: Italienske Spal Group satser 111 millioner kroner på Trygve Tamburstuen (bildet) og Sense Communications. Det er allikevel ikke alt, for flere andre investorer er på vei.

Foto: Jørgen berner Ross

Selv om Sense sliter med motstand fra Telenor og Samferdselsdepartement om tilgang til mobilnettet, begynner nå den finansielle dekningen å falle på plass.

Strategisk investor
Den utenlandske investoren som mange trodde var Orange, viser seg å være en helt annen. Spal Group har skutt in 15 millioner dollar, eller 111 millioner kroner. Investeringen består av aksjer, konvertibler og garantier.

– I tillegg til de 111 millionene, har de en opsjon på ytterligere 91,56 millioner, sier Trygve Tamburstuen til ITavisen.

Italienske Spal Group er ledende innen distribusjon av mobiltelefonutstyr og høyteknologi i bilindustrien. Selskapet har i tillegg en DECT-konsesjon i Italia.

Nordmenn i boks
Via Norse Securities og deres administrerende direktør, Stig Rognstad, har Sense også samlet inn en god del i Norge.

– I løpet av ett års tid har vi hentet inn 187 millioner kroner fra norske investorer, sier Tamburstuen.

Tamburstuen vil ikke røpe hvem disse investorene er, eller hvor mye som eventuelt kommer fra egen lomme. Etter det ITavisen kjenner til skal Sense fortsette emisjonsprosessen, og vil fortsette dialogen med ulike utenlandske investorer.

Les mer om Spal Group på: www.spal.it

Stikkord: Mobil