Telefonsalg

Annonse


Dyrere å ha telefon

TelefonsalgI en pressemelding fra Telenor meldes det at fra 25. mars 1999 justeres prisene på abonnement opp og trafikkprisene noe ned.

Telepolitikk årsak
Telenor er nemlig pålagt å unngå at andre deler av virksomheten subsidierer drift av telenettet. Dermed må abonnementet i størst mulig grad finansiere disse kostnadene. I følge informasjonsdirektør Jan Kristensen i Telenor Bedrift er dette gjort med velsignelse fra de norske telemyndigheten.

– Privatpersoner, der abonnementet utgjør størstedelen av teleregningen, vil nok ha problemer med å forstå prisøkningen. Men husk at dette også skal dekke slike ting som nødnumre, telefonkataloger, feilretting, drift og videreutvikling av aksessnett – kostnader som de andre teleoperatørene som Tele2 og Telia ikke har.

I følge Kristensen er Telenor forberedt på å “miste” noe kunder til prefiks-tjenesten til konkurrentene. Trøsten Telenor utvider lokaltakstområdet til å inkludere eget fylke og nabofylker. Eksempelvis vil lillehamringene kunne ringe lokalsonetakst til både Trondheim, Ålesund og Oslo!

Bedre for bedrifter
Men for næringslivet, der samtaletrafikken utgjør den vesentligste delen av teleregningen, vil prisjusteringen til Telenor oppleves noe mer positivt.

Minuttprisen for både lokalsamtaler på dagtid, fjernsamtaler, utenlandssamtaler og samtaler til mobiltelefon blir billigere.

Abonnementsprisene og startprisen justeres opp for å dekke kostnadene i telenettet. Med utgangspunkt i dagens trafikk, vil Telenors kunder totalt få redusert telefonutgiftene på årsbasis med 1,8 prosent, tilsvarende 190 millioner kroner (tall fra Telenor).

Uavhengig av fusjon
– Prisjusteringene har vært planlagt i lang tid og skjer uavhengig av intensjonsavtalen om fusjon med Telia som ble inngått tidligere denne uken, sier visekonsernsjef i Telenor Jon Fredrik Baksaas i en pressemelding.

Som et ledd i kostnadsorienteringen av alle tjenester, økes startprisen og prisene til Opplysningen 180 og Utenlandsopplysningen 181. Samtidig innføres pris på spesifisert regning og lokal viderekobling.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse