Formo, Bjørn 1

Annonse


Telia-sjefs skjebne usikker

Formo, Bjørn 1I kjølvannet av Telenor/Telia-fusjonen har det vært spekulert i at Telias medarbeidere i Norge enten blir overflødige eller at de blir solgt ut til andre selskap. Samtidig er situasjonen uavklart for lederne ved norgeskontoret.

Frykter ikke
– Jeg tror at det vil være bruk for min kompetanse i det nye fusjonerte selskapet, sier adm direktør Bjørn Formo i Telia Norge til ITavisen.

Formo oppgir til ITavisen at han ikke har vært direkte involvert i forhandlingen mellom Telenor og Telia og at han heller ikke har visst alt underveis.

– Men jeg er bekvem med måten jeg er blitt holdt informert på denne gangen, sier Telias sjef i Norge.

Rasjonalisering
I forhold til sine egne ansatte hevder Bjørn Formo at han ikke er bekymret for Telias arbeidsplasser i Norge etter fusjonen med Telenor. I en pressemelding medgir Formo likevel at rasjonaliseringsgevinsten er viktig.

– Men teknologien utvikler seg ulikt på ulike områder. Det er for eksempel naturlig at det blir en vesentlig rasjonalisering på fastnettsiden i det fusjonerte selskapet, mens andre områder – som mobiltelefoni og Internett vil vokse, sier Formo.

Uavklart
Telia skal drive videre inntil fusjonsmodellen er klar og godkjent. Selskapet skal faktisk fortsatt prøve å konkurrere med det selskapet som blir den framtidige partneren – Telenor.

– Vi skal operer som ansvarlige konkurrenter, sier Formo til ITavisen.

Formo innrømmer ovenfor ITavisen at det ikke akkurat blir helt “forretninger-som-normalt”. Pågående prosjekter videreføres, samtidig som de eksisterende kundene ikke skal merke noe. Men nye prosjekter blir ikke igangsatt.

Dessuten skal konkurransetilsynet se på fusjonen, og den skal godkjennes i EUs organer. Først når dette er klart, regner Bjørn Formo med at nærmere detaljer vil være klare.

Annonse


Annonse


Annonse