Hoff, PerMorten

Annonse


Følger fusjon med argusøyne

Hoff, PerMorten

Hoff sier at han ser både fordeler og ulemper ved en eventuell fusjon.

– Vi i KDL er blant de som har stått på barrikadene for å få mest mulig konkurranse i telemarkedet. Hadde denne fusjonen kommet for to år siden ville vi uten tvil ha sagt at dette ville begrense konkurransesituasjonen, sier han.

Større enheter
I dag er ikke Hoff like sikker:

Annonse


– Vi må se i øynene at vi går mot større enheter også i Norden. Fusjonen er en fordel fordi vi trenger ressurssterke enheter som kan ta kostnadene ved å sørge for et godt telenett også i fremtidens Norge, fortsetter Hoff.

En fusjon vil styrke de nordiske teleaktørene, tror Hoff. Han antyder at dette er en fordel fordi en nordisk telegigant vil føle større forpliktelser i forhold til det nordiske markedet. Han frykter imidlertid ikke høyere telepriser.

Konkurranse blir vanskeligere
– I det minste frykter jeg ikke prisøkning på kort sikt. Men en av ulempene ved denne sammenslåingen kan resultere i at det blir vanskeligere både for folk og bedrifter å utnytte konkurransesituasjonen til egen vinning, og skaffe seg lavest mulig teleutgifter, sier Hoff.

– I tillegg kan fusjonen gi en så dominerende aktør på det nordiske markedet at det vil gjøre det svært vanskelig for nye aktører å etablere seg her, sier han.

Dette vil kunne begrense konkurransen og på lang sikt resultere i høyere priser.

Løft for Tele2?
Men Per Morten Hoff legger til at fusjonen mellom svenske Telia og norske Telenor vil kunne gi Tele2 et løft fordi dette selskapet nå blir den viktigste utfordreren til telegiganten.

KDL er interesseorganisasjonen for IT-bransjen i Norge.