Aqua-Lene

Annonse


Aqua-Lene ut mot MP3

Aqua-Lene

Dette melder det svenske tidsskriftet Computer World. Hensikten med oppropet er å få europeiske politikere på banen, ikke minst fordi EU-parlamentet neste måned skal stemme over et nytt direktiv om opphavsretten.

Oppropet vil overleveres til Europaparlamentet onsdag, skriver Compuet Sweden.

Plateindustrien
Ikke minst den amerikanske plateindustrien har gått til et kraftig felttog mot MP3-formatet, som gir mulighet til å komprimere musikkfiler til en tiendedel av den opprinnelige størrelsen uten at det går ut over lydkvaliteten som ligger på CD-nivå. MP3 –formatet har ført til utstrakt piratkopiering av musikk og plateselskapene har hevdet at både de og artistene taper store beløp på virksomheten.

Annonse
Her til lands har TONO – Norsk selskap for forvaltning av fremføringsrettigheter for musikkverk – også erklært krig mot MP3.

Artister i eliteklassen
Nå får de altså støtte av artister i verdensklasse, ikke minst med hensyn til salgssuksess. Sannsynligvis er det også de som har mest å tape på piratkopiering.

Tilhengerne av MP3 hevder ofte at formatet og Internett gir ukjente artister muligheter til å nå et stort publikum uten å måtte inngå kompromiss med plateselskapenes påståtte kommersialisme.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse