Grove, Andrew

Annonse


Intel knuser forventningene

Grove, Andrew

Verdens største produsent av prosessorbrikker lar seg tydeligvis ikke stagge av trusler om antitrust-søksmål, eller stagnasjon i PC-kjøp.

12 års boom
Intel leverte et overskudd på 2.1 milliarder dollar (15, 43 milliarder kroner) i fjerde kvartal. Dette tilsvarer 1.19 dollar (8,74 kroner) per aksje. Sammenlignet med fjerde kvartal i fjor, er dette en økning på 18 prosent.

Omsetningen økte til 7.6 milliarder dollar (55,87 milliarder kroner), som tilsvarer en vekst på 17 prosent fra fjorårets tall. Intel har nå økt både omsetningen 12 år på rad, men forventer at man nå vil se en oppbremsing.

Annonse


Børsverdien til Intel har doblet seg siste halvår, og har fortsatt veksten med en ny toppnotering etter de gode resultatene. Børsverdien på selskapet endte onsdag kveld på hele 231 milliarder dollar (1,7 billioner kroner).

Marginene presses
Mange analytikere har spådd at Intel vil oppleve svakere resultater i årene som kommer, ettersom PC-salget flater ut.

Intel varslet, i forbindelse med fremleggelsen av resultatet, at de regnet med lavere omsetning og marginer grunnet sesongbetonte faktorer i neste kvartal.

Mot rettssak?
Ikke bare Microsoft er i det amerikanske Justisdepartements søkelys. Intel risikerer også en rettssak, grunnet angivelige ulovlige forretningsmetoder som skal ha fremmet deres ”monopolsituasjon” i prosessormarkedet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse