Newswire Alcatel

Annonse


Telefon og nett-PC i ett

Newswire Alcatel– Telefonen er i første omgang kanskje for de som ikke har PC på pulten, men som ønsker tilgang til Internett og e-post, sier informasjonsdirektør Ole Magnus Grønli i Alcatel STK i en melding fra Newswire.

Private og bedrifter
Telefonen henvender seg i utgangspunktet til privatmarkedet, og etterhvert også til bedriftsmarkedet. Telefonen kan dessuten håndtere alle avanserte telefontjenester.

Søndag vant Alcatel Internet Screenphone innovasjonsprisen på en av verdens største IT-messer – Consumer Electronics Show´99 i Las Vegas i USA. I fjor ble telefonen kåret til beste nye kommunikasjonsprodukt på den prestisjetunge tele- og datamessen CeBit i Hannover i Tyskland.

Annerledes telefon
Den nye telefonen skiller seg radikalt fra tradisjonelle telefoner, men også fra PCer med e-post og Internett. I en hjemmedatamaskin må brukeren klikke og lete flere ganger før han eller hun er ute på Internett. Veien frem til å sende e-post kan også være lang og kronglete. Ofte er PCen dessuten slått av når den ikke er i bruk, og oppstart kan ta lang tid og mange operasjoner.

Slik er det ikke med den nye telefonen. Som alle andre telefoner står den alltid på. Ikonene ligger klare til bruk på fargeskjermen.

“Reklameplass”
På telefonen kan det selges “reklameplass” i form av favoritter eller bokmerker som ligger fast på skjermen sammen med de andre ikonene.

– Gjennom bokmerket kommer brukeren rett inn på hjemmesiden til annonsøren, for eksempel et nyhetsbyrå, sier salgssjef Fred. H. Moe i Alcatel Telecom Norway.

Det forhandles med flere selskaper som kan tenke seg å gå inn på “reklamesiden”, noe som vil kunne gi en gunstig pris når telefonen kommer.

– Alcatel vil bli den første masseproduserte skjerm-telefonen med Internett, basert på såkalt P-Java-teknologi og åpne standarder, sier Moe.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse