Annonse


E-handel tar av videre

I følge den engelske avisa The Independent foregår det en oppsving i elektronisk handel i Storbritannia nå. Sektoren vokser raskt. Selv om den i fjor bare utgjorde 0,2 prosent av all detaljhandel i Storbritannia økte omsetningen av varer via Internett med 40 prosent.

Bare 2,5 prosent
I kroner og øre steg omsetningen fra 290 millioner pund (ca 3,5 milliarder norske kroner) til 406 millioner pund, eller nær fem milliarder kroner fra 1997 til 1998.

Det spåes at elektronisk handel vil stå for 2,5 prosent av all detaljhandel i Storbritannia ved utgangen av år 2003. Det sies videre at denne typen handel vil innebære eventyrlige fortjenester for de bedriftene som slår i gjennom på det elektroniske handelsmarkedet.

Eldre tar over
Nye grupper benyttet seg av mulighetene til å handle elektronisk i 1998.

Antallet shoppere over 45 år har steget dramatisk, mens andelen av unge student som handler via Internett har gått noe ned, skriver The Independent.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse