Hopp til navigasjon Hopp til innhold

BT dropper AirTouch

TELEGRAM: British Telecom er ikke lenger interessert i å by på USAs største mobiloperatør AirTouch, i følge nyhetstjenesten Bloomberg News og avisa Financial Times.

AirTouch

British Telecom (BT) selv har verken kommentert søndagens påstander i Sunday Times om at selskapet jaktet på en amerikansk partner, eller påstandene om at de nå har mistet interessen.

Bra for Vodafone
Analytikere som Bloomberg har snakket med hevder at et bud på AirTouch vil være vanskelig for BT. Årsaken er først og fremst at selskapet i fjor gikk inn i et nært samarbeid med AT&T på det amerikanske markedet. AT&T er samtidig USAs nest største mobiloperatør, og et nytt samarbeid vil trolig utløse statlige reguleringer.

Det betyr igjen at engelske Vodafones forsøk på å overta selskapet ligger godt an for å lykkes. Dersom dette skjer kan det få store konsekvenser for det europeiske mobilmarkedet. Vodafone er blant annet inne på eiersiden hos det svenske mobilselskapet Europolitan.

Stikkord: Mobil