Apple G3-symbol

Annonse


Tro på G3 og iMac

Apple G3-symbolMen så spørs det om de nye G3-maskinene kan klare å “drepe” PC-markedet?

– Det skal mer til enn fine maskiner til det, svarer produktsjef Verner Hølleland. – Men Apple er på rett vei, og har riktig strategi og riktige produkter. Med disse produktene begynner forspranget til Apple å bli stort, sier Jobs.

Tror på utviklere
Han mener at mange av argumentene som er blitt brukt mot Apple nå forsvinner. Det er blitt hektisk blant programskaperne som utvikler for Mac. 1355 applikasjoner er laget de siste åtte månedene. Apple er blitt interessant på spillmarkedet.

Steven Jobs hevder at Apples nye maskiner i G3-serien er raskere enn den raskeste PCen. På noen enkle demonstrasjoner ble en Compaq Presario med Pentium II med klokkefrekvens på 450 mhz, og utstyrt med det kraftigste grafikk-kortet fra Voodoo frakjørt.

Mac tar fyr
Men noe av det viktigste med de nye maskinen er at FireWire er integrert i dem. Disse kablene sikrer ekstrem rask gjennomføring av signaler.

Enhetene kan kobles på og av uten driftsavbrudd, og de setter seg opp selv. Hastigheten er på 400 Mbps og det er mulig å knytte til 63 enheter. Dette kan være scannere, videokamera, andre datamaskiner osv.

Demonstrerte raskhet
Steven Jobs demonstrerte hvordan FireWire virker ved å koble til håndholdte harddisker, som inneholdt en musikkvideo. Et par sekunder etter at de var plugget inn spilte videoen, tilpasningen gikk automatisk.

Apple mener SCSI har utspilt sin rolle og at FireWire og USB er i ferd med å overta.

Norsk optimisme
Til tross for at innføring av FireWire kan bety omkabling i mange bedrifter har produktsjef Werner Hølleland i Apple Norge stor tro på dette vil skje.

– Jeg er ikke i tvil om at FireWire kommer til å bl en dominerende standard i 1999. Det vil også komme adaptere fra SCSI og til USB og FireWire.

Nye G3 maskiner
De nye G3-maskinene vil i Norge ligge på mellom 13 710 kroner for en 300 MHz G3 til 25 730 kroner for den sterkeste G3-maskinen på 400 Mhz. (Priser uten moms) Maskinene kommer standard med 64 mb ram og grafikkort med 16 mb minne.

Det vil bli støtte for tre harddisker med inntil 100 gigabyte lagringskapasitet, og inntil 1 gigabyte minne. Maskinen kan leveres allerede i februar lover Apple Norge.

Maskinene er myntet mot Apples tradisjonelle brukere innen grafisk orienterte bransjer, men det er også store forventninger til at avanserte forbrukere vil finne maskinene interessante.