Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Slåsskamp om AirTouch?

OSLO: Den amerikanske mobiloperatøren AirTouch Communications er meget attraktiv. Først la Bell Atlantic inn bud på å overta selskapet. Deretter høynet engelske Vodafone prisen. Nå vil også MCI WorldCom og andre være med på budrunden.

AirTouch

Mobiloperatøren AirTouch betjener 7,5 millioner mobilbrukere i USA, og 4,9 millioner i andre land. Aksjekursen i selskapet har klatret oppover de første januardagene, etter at Bell Atlantic bød om lag 320 milliarder kroner for selskapet.

405 milliarder kroner
Like over nyttår bød Vodafone 405 milliarder. Det fikk også prisen på andre europeiske telekomselskaper til å skyte i været.

Hvis Vodafone får tilslaget, drar også andre europeiske operatører nytte av AirTouch sitt dekningsområde. Det vil også gjøre GSM mer attraktivt i USA.

Bud fra MCI WorldCom?
Ifølge USA Today, vurderer også MCI WorldCom nå å by over 410 milliarder for AirTouch. Ifølge avisen vurderer også tyske Mannesmann AG å legge inn et bud. Mannesmann og AirTouch er nemlig samarbeidspartnere i Mobilfunk, Tysklands største mobilnett.

Også amerikanske AT&T og BellSouth, og italienske TIM kan komme med bud. Analytikerne venter imidlertid ikke at Bell Atlantic vil høyne sin bud.

Verdens største
Aggressive MCI WorldCom har kjøpt over 50 selskaper de siste 10 årene, og er verdens største Internett-operatør. Selskapet bruker nå 9 milliarder kroner på å utvide sitt europeiske nettverk fra 10 til 45 byer.

MCI WorldCom har 3,7 mobilabonnenter, men har hittil ikke satset på mobilkommunikasjon fordi nettene er så kostbare å bygge ut.

Stikkord: Mobil